Γνωρίζετε αν τα μαλλιά σας είναι υγιή ;

20160130_163226Για να ελέγξετε αν τα μαλλιά σας έχουν πρόβλημα, βάλτε μια τούφα σε ένα φλιτζάνι με νερό και χτυπήστε το φλιτζάνι για να κουνηθεί. Αν τα μαλλιά βουλιάξουν στο νερό, έχουν κάποιο πρόβλημα – τα τραυματισμένα μαλλιά είναι συνήθως στεγνά και πορώδη. Αν επιπλέουν, συνεχίστε κανονικά το πρόγραμμα περιποίησης που ακολουθείτε. Αλλιώς δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε

– Ξεμπλέξτε τα!

Για να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς μικρούς κόμπους, περάστε σε μια χτένα με αραιά δόντια λίγο conditioner και χτενίστε τα μαλλιά σας. Αφήστε το conditioner να δράσει για τρία λεπτά και ξεβγάλετε.
– Βουρτσίζετε και χτενίζετε με μέτρο

Το βούρτσισμα και το χτένισμα μπορούν να αφαιρέσουν την προστατευτική επίστρωση απ’ τα μαλλιά σας. Μην τα βουρτσίζετε και χτενίζετε πολύ συχνά και χρησιμοποιήστε μια χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια.
– Χρησιμοποιείτε τακτικά conditioner

Τα conditioner με βάση τη σιλικόνη δρουν ως λιπαντικά – εμποδίζουν τη φθορά από την τριβή των μαλλιών και την εμφάνιση της ξηροδερμίας. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά που γίνονται ξηρά, προτιμήστε ένα ειδικό σαμπουάν σχεδιασμένο γι’ αυτό τον τύπο μαλλιών καθώς χρειάζεστε τις έξτρα ενυδατικές ουσίες που περιέχουν αυτά τα προϊόντα. Προσέχετε όμως, γιατί ορισμένες φορές η παρατεταμένη χρήση conditioner μπορεί να κάνει τα μαλλιά βαριά και λιπαρά, καθώς συσσωρεύεται η σιλικόνη. Όταν αυτό συμβεί, χρησιμοποιείστε ένα ειδικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.
– Στεγνώνετε απαλά τα μαλλιά σας

Σκουπίστε με μια πετσέτα τα μαλλιά ή τυλίξτε την γύρω από αυτά για πέντε λεπτά. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας, καθώς το τρίψιμο καταστρέφει τη δομική σύσταση της τρίχας.

Οι κεραμικές πλάκες είναι καλύτερες από τις μεταλλικές καθώς η θερμότητα είναι λιγότερο έντονη. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να χτενίζετε με το ένα χέρι και να ισιώνετε με το άλλο, ώστε οι πλάκες να ακολουθούν τη χτένα κατά μήκος της τούφας.
Οι υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου διαλύουν την πρωτεΐνη (κερατίνη) στα μαλλιά σας, κάνοντάς τα ξερά και εύθραυστα. Για να προστατευτείτε από αυτό τον κίνδυνο, μην περνάτε πολλή ώρα στον ήλιο και αν έχει ζέστη, χρησιμοποιείστε σαμπουάν με ειδική προστασία από τον ήλιο και ένα καλό conditioner.
– Ακολουθείτε μια διατροφικά ισορροπημένη διατροφή

Αυτά που τρώτε έχουν άμεση επίδραση στην κατάσταση των μαλλιών σας, στο δέρμα σας αλλά και γενικά στην εξωτερική σας εμφάνιση.

 

DC-GR.com
By Εμμη

MENU
ΔΕΣ